Balansen mellom jobb og fritid

I Tønsberg er det korte avstander, et kompakt sentrum og en beliggenhet som gir feriefølelse midt i hverdagen. Dette er med på å skape en enklere hverdag, og mulighet for en god balanse mellom jobb og fritid. Det kan også arbeidsgivere dra nytte av.

Kilometer med kystlinje

Idrettslag og foreninger

Butikker og spisesteder i sentrum

Show og konserter skaper liv 

For de aller fleste er jobben en stor del av livet, og mange kjenner på tidsklemma for å få hverdagskabalen til å gå opp. En av de fremste kvalitetene som trekkes frem om arbeidslivet i Tønsberg er nettopp det at det er et sted som gir gode muligheter til en fin balanse mellom jobb og fritid. Ansatte som trives og har overskudd er en styrke for næringslivet.

Korte avstander og enkel hverdag

De aller fleste har kort vei hjem fra jobben. 60% av befolkningen kan sykle til sentrum på under 25 minutter. 

Det er korte avstander mellom skole, barnehage og jobb, og fra det urbane bylivet til den idylliske skjærgården.

Resten av verden er heller ikke langt unna, toget tar en time til Oslo og det tar 20 minutter til flyplassen. 

 

Gode nærmiljø og oppvekstvilkår

I undersøkelser vi har gjort der vi sammenligner oss med utvalgte byer på Østlandet topper Tønsberg lista over steder folk mener det er best for barn å vokse opp. Beliggenheten og opplevelsen av trygghet er viktige faktorer.

I og rundt Tønsberg er det nærmiljø som gir nærhet til naboer og venner for store og små, barnehager, skoler, dagligvare og aktivitetstilbud.  I tillegg til sentrumsnære tilbud er de mest kjente nærsenterne Re, Sem, Eik, Tolvsrød og Vear.

Leve i feriedrømmen

Tønsberg er et ferieparadis for mange, og for oss som bor her er det mulighet for litt feriefølelse hele året. Det er god plass og kulturtilbudet er bra.

De som bor her har tilgang til skjærgården med kajakk, båt eller ferje.

Det er mange aktivitetsleverandører, og mye moro å finne på hele året.

 

 

Levende by

I undersøkelser der byer av samme størrelse sammenlignes er Tønsberg byen flest liker. Tønsberg sentrum byr på muligheter for opplevelser og shopping med ca. 220 butikker og spisesteder.  I den hyggelige sentrumskjernen finnes kjøpesenter og sentrumsbutikker med et bredt utvalg av butikker. Det meste er å finne i de kjente kjedebutikkene og spennende nisjebutikker. Midt i byen har vi et supert bibliotek som er søndagsåpent. I byen kan vi rusle gatelangs i hyggelige gater og ta en pust i bakken på det flotte Torvet – eller en kaffe latte på en av de mange kafeene.

Rikt organisasjonsliv

Det er et levende og rikt organisasjonsliv med 400 lag og foreninger som gir mange muligheter både for barn, unge og voksne. Frivilligheten er sterk i Tønsberg.

 

Eplehager og sjøutsikt

Et hjem og nabolag man trives i er viktig for de fleste.  Flere av de som flytter fra hovedstaden bytter ut leiligheten med et hus i vår region. I følge Eiendom Norges boligprisstatistikk var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på enebolig i Tønsberg 36 984 kroner i 2023, i hovedstaden var prisen 71.525 kroner. Tønsberg oppfyller drømmen om eplehage og tumleplass, eller sentrumsnære leiligheter for mange flere.

 

Fantastisk skjærgård og milevis med turstier

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje ta en tur på sjøen, padle eller løpe deg en ettermiddagstur i skogen. De aller fleste boområder i Tønsberg byr på turløyper i umiddelbar nærhet. Mange som bor i kommunen har tilgang til båt og om vinteren kjøres det opp skiløyper.

Det er hele 601 km med kystlinje og over 200 øyer rundt oss. Det gir oss mulighet til å nyte solnedganger, båtturer, bad og fiske. Her er man tett på naturen med 30 reservater. Færder nasjonalpark byr på spektakulære opplevelser helt på kanten av havet. Det er også mange muligheter for å ferdes i skog og mark med 204 km stier og turveier.

Blå himmel

Med det gode klimaet er det mange muligheter til å nyte skjærgård og uteaktiviteter. Solkysten er et treffende navn, faktisk er regionen blant de med flest soltimer i året. Men selv om sola skinner er det også vinter i Tønsberg med mange muligheter.  I Tønsberg kommune kjøres det ca. 100 km med løyper så raskt det er snø nok.

Mange spisesteder

Det er mange plasser der du kan gå ut å spise med kollegaer og venner. 

Langs den kjente Tønsberg brygge ligger restaurantene som perler på ei snor. Her er det god stemning fra morgen til kveld.  Om kvelden våkner et livlig uteliv langs Brygga. 

 

La deg underholde

Tønsberg er kjent for konserter, show og underholdning.  I tillegg finnes det to fantastiske kinoer, et helt unikt bibliotek midt i byen, flotte kunstutstillinger og spennende museer.

På brygga i Tønsberg ligger en utendørs konsertarena, Foynhagen, som gjennom hele sommertiden fyller scenen med internasjonale- og nasjonale artister. På Færder er det show og konserter på Havna, Gamle Ormelet og Nøtterøy kulturhus for å nevne noe. Soloppgangkonserten som arrangeres blant svaberg på Verdens Ende er spektakulær. Kulturlivet blomstrer hele året. Totalt teller vi over 400 muligheter til flotte og gøyale show og konsertopplevelser.

Tid til det som er viktigst

Balanse mellom jobb og fritid er en viktig faktor for opplagte og fokuserte medarbeidere. Tønsberglivet byr på det beste av det meste, noe som gir tid til det som er viktigst.

Tønsberglivet

Tønsberglivet er et omdømme-, steds- og byutviklingsselskap som jobber for at tønsbergregionen skal være et godt sted å bo, besøke og drive næring.

På Tønsberglivet.no finner du en oversikt over det som skjer i regionen, restaurantguide og annet spennende innhold dersom du bor i Tønsbergregionen, eller er nysgjerrig på hva som rører seg i denne fine byen.

 

Kom heng med oss!

Våren 2020 var annerledes. For de som bor i Tønsbergregionen ble det mange muligheter til å skape sin egen lille feriefølelse i nabolaget.

Vi inviterte Tønsbergs befolkning til å vise frem sine favorittsteder i Tønsbergregionen.