Jeg er Tønsberg

For at en by skal vokse og utvikle seg er den avhengig av mennesker som er glad i byen sin, og som har ambisjoner. Vi tror derfor at det er menneskene som bor og jobber i en by som er selve byen, for uten dem – ingen by.

Dette er "Jeg er Tønsberg"

Alle menneskene i byen har en historie, noe som er en del av dem. Noen historier er morsomme, andre mer dramatiske. Noen historier er uvanlige, andre er inspirerende. Vi tror at det skjer magi i krysningspunktet erfaringsutveksling, historiefortelling og menneskemøter. Det er gjennom disse møtene at ideer blir skapt, engasjement utvikles og muligheter tilbys. Det er menneskene som drar byen vår videre, det er de som er Tønsberg.

For konkurransen om de flinke folka som kan være med på å bygge byen videre er tøff. Skal vi rekruttere nye aktører inn i næringslivet vårt må vi tenke utenfor boksen. «Jeg er Tønsberg» er et felles initiativ fra kommunen og næringslivet for å bygge økt kjennskap om Tønsbergs næringsattraktivitet.

Her er målet å forsterke og tydeliggjøre Tønsberg som et attraktivt sted for alle som arbeider, driver og lever i byen og kommunen. Og, ikke minst tiltrekke oss nye.
Vi håper og ønsker at flere skal få teste hvordan det er å drive næringsvirksomhet i Tønsberg, og bli bedre kjent med oss som bor og jobber her. Håpet er at flere vil la seg inspirere av historiene og møtene med noen av dem som utgjør byen vår, og at de gjennom dette initiativet vil si: «Jeg er Tønsberg».

Rita Furan

Rita Furan,
Flyt Ledelse

Det er mange virksomheter og mye som skjer her. Vi har aldri angret på at vi startet Flyt Ledelse i Tønsberg. Vi jobber i hele regionen og fylket, og beliggenheten til Tønsberg er en stor fordel. Det er korte avstander, og sentrumskjernen byr på alt vi trenger.
Her er det konferansefasiliteter, hoteller, restauranter, butikker og naturopplevelser. Og våre samarbeidspartnere er helt fantastiske. Noe av det viktigste med byen er entusiasme og folka som holder til her.
Personlig liker jeg at det er gode initiativ på alle fronter. Folk tør å bli med på ulike prosjekter i byen.

Paal Bjønness

Paal Bjønness,
Færd kommunikasjon

Daglig leder og rådgiver
Vårt mål har vært, og er, å skape et attraktivt miljø for dyktige kommunikatører i Tønsberg. Mange ønsker å bo her. Mange unge med noen års erfaring og god utdannelse velger å flytte tilbake hit. Det gjør at tilgangen på kvalifisert arbeidskraft er god.
Det er mange spennende bedrifter i regionen som bidrar til et godt kundegrunnlag. Digitale hjelpemidler bidrar også til at beliggenhet og avstand blir av mindre betydning. Det gjør vårt markedsområde større. Disse faktorene har vært viktige for at vi har kunnet utvikle vårt selskap her i byen.

Linda Jensen

Linda Jensen,
Karriereløft

Gründer og eier
– Avgjørende for mitt firma da corona kom, var å bli en del av GHi5 og co-working fellesskapet på Friends At Work. Her er det et dynamisk nettverk av forskjelligheter og kompetanse. Det er muligheter for idémyldring, testing og nyskaping. Sammen får vi til mer! Her trives jeg. Her blir jeg!
– Det jeg liker med Tønsberg er de helhetlige mulighetene byen har gitt meg og min familie gjennom livets faser. Samt den sentrale beliggenheten til det meste; kajakkpadling i skjærgården, turer i fjellet, utdanning ved USN, nærhet til verden og Oslo via Torp Sandefjord.

Marie Kobro Hanche Olsen

Marie Kobro Hanche-Olsen,
Gründerhuset Hi5

Daglig leder
– Da jeg flyttet til Tønsberg fikk jeg denne drømmejobben i Gründerhuset Hi5. Dette er en mulighet som jeg nok ikke hadde fått like fort i Oslo, hvor jeg bodde før. Her jobber jeg tett med start-up bedrifter og hjelper dem nå sine mål. Jeg får være med på deres reiser, opp- og nedturer. Når vi til slutt får det til skaper vi morgendagens næringsliv i inkubatoren vår. Jeg kunne ikke tenkt meg en mer meningsfull og givende jobb.

Kjersti Widt

Kjersti With,
With-kafeer

Gründer og eier av tre kafeer
– Håndverksbakeri og kaffebarer manglet i Tønsberg i 2009. Kanskje var det noe jeg kunne forandre på? For at jeg skulle bli boende i byen trengte den litt mer «storby-feeling».
– Fordelen med å etablere seg i Tønsberg er at alle prøver det som er nytt. Alle snakker om det, og potensialet som finnes i rask omdømmebygging gjør at det gjelder å levere. Hver dag, alltid!
– Det beste med Tønsberg er størrelsen. Dette er et perfekt sted for gründere.

Ann Christin Horsgaard

Ann Christin Horsgaard,
Alti Framandstredet

Markedsansvarlig
– Framandstredet har en lang historie i Tønsberg sentrum, og er regionens største kjøpesenter.
– Den største fordelen til senteret er beliggenheten i sentrum, og nærheten til offentlig kommunikasjon.
– Det er et stort kundepotensial her, og våre største måneder er juli og desember.
– Tønsberg er en by med høyt aktivitetsnivå og mange arrangementer. Det er en by som tiltrekker seg mange kunder og turister.

Vibeke Thomassen

Vibeke Thomassen,
Praline

Eier og gründer av håndverkskonditoriet
– Jeg valgte å starte opp min lille drøm i Tønsberg, fordi det i mine øyne er verdens beste by. Ingenting kan slå sommeren i Tønsberg.
– Vi har alt, og alt er nære. Alt du trenger av butikker, kafeer og restauranter. Og ingenting kan slå skjærgården vår.
– Men en ting manglet; et håndverkskonditori med kaker, makroner, sjokolade og smågodt. Jeg har alltid drømt om å kunne komme hjem igjen for å jobbe med det jeg elsker, men jeg visste ikke om byen min var «stor nok». Det er den nå, så absolutt.
– Jeg er Tønsberg.

Heidi Aas Larsen

Heidi Aas Larsen,
Tenden Advokatfirma

Advokat og partner
– Tenden Advokatfirma er et av de største advokatfirmaene utenfor Oslo.
– Tønsberg og Vestfold er et utmerket sted å drive vår type virksomhet. Her er det et spennende næringsliv innen de fleste bransjer og det er mange privatpersoner som har behov for advokatbistand. Tenden betjener også klienter over hele landet, og med lokal flyplass og togforbindelse er det enkelt å møte klienter som holder til andre steder. Dessuten foregår mye av kommunikasjonen nå via videomøter, epost og telefon. Tønsberg er et attraktivt sted å bo, noe vi drar fordel av når vi rekrutterer.
– Tønsberg er både stor nok og liten nok til å være et godt, gøy og deilig sted å bo.

Ingerlise Holland

Ingelise H. Schliekelmann,
K2 Kompetanse

Daglig leder
– Tønsberg er et fantastisk sted gründer- og vekstbedrifter – vi i K2 elsker å ha hovedkontoret vårt på Friends At Work.
– Det er en utpreget god samarbeidskultur i Tønsberg, hvor alle er imøtekommende, interesserte og har fokus på utvikling og vekst.
– I Tønsberg heier vi på hverandre- og vi er heldige som har Tønsberglivet og Tønsberg Næringsforening som skaper gode og inspirerende nettverksarenaer for oss.
– Det jeg liker best ved Tønsberg er det pulserende livet i byen, den fantastiske skjærgården, kort vei til fjellet, Oslo og Torp. Og ikke minst alle de herlige folka som bor her.

Jeanette Sørvik

Jeanette Sørvik,
Bakke & Sørvik

Partner og eiendomsmegler
– Fordelene med å drive næring her er at det en nydelig by, både med hensyn til arkitektur og folka som driver næring og bor her. Byen oser av god stemning og hyggelige folk. Det er mye positivitet rundt byen vår og mange spennende planer på gang. I tillegg har vi stor tilflytting hit fra andre byer.
– Jeg elsker byen vår! Jeg har alltid vært opptatt av og glad i byen, spesielt sentrum. Dagens høydepunkt er om morgenen, jeg går gjennom byen, henter meg en kaffe på en av de hyggelige kafeene i byen, ser folk på vei til jobb og ser at byen våkner. Denne godfølelse får jeg hver eneste morgen, til alle de fire årstidene. Det er lykke!

patrick og Ghazi

Gahzi Khder og Patrick Solrunarson,
Support Service Partner

Gründere og eiere
– Tønsberg har en perfekt beliggenhet og er midtpunktet/hjertet i Vestfold og Telemark fylket med lett ankomst til alle andre byer. Næringslivet har en god heiakultur og er svært inkluderende, noe vi satt spesielt stor pris på i vår oppstart. Vi elsker Tønsberg, og vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å bo og drive et selskap i.

Pål Egeland

Pål Egeland,
Folksom

CEO/Administrerende direktør
– Jeg har vokst opp i Tønsberg og er glad i området. Har valgt å starte virksomhet her først og fremst fordi Tønsberg er et godt bosted med lett tilgang til naturen, skjærgården og bylivet. At det har vist seg å være et vitalt og spennende næringsliv kom egentlig som en bonus.
– Det jeg personlig liker ved Tønsberg er kontrasten mellom det urbane, tette og livlige bysentrumet og skjærgården. Elsker å rusle gjennom byen eller bare dra fra kontoret, kjøpe kaffe og noen bakevarer og sette ut med båten fra Ollebukta.

Fredrik Vedvik

Fredrik Vedvik,
Et Cetra Profil

Daglig leder
– Tønsberg har alltid vært en by jeg er stolt av å bo i – og her ville jeg skape en bedrift som skulle jobbe med å synliggjøre alle de flotte bedriftene i byen. Siden jeg hadde samlet på klistremerker og stickers som liten så var det stort den dagen jeg fikk egne maskiner til å produsere skilt, dekor og reklame som kunne synligjøre alle de bra tilbud og bedrifter som finnes i Tønsberg.
– Fordelene ved å drive næring her er at byen og næringslivet er kompakt. Det er en positiv «drive» og jeg føler at vi alle heier på hverandre.

Hanna Kirsebom Aronsen

Hanna Kirsebom Aronsen,
DNB

Banksjef Bedriftsmarked
– Vi er glade for å ha DNB Finanshus i Møllegaten 9, i hjertet Tønsberg.
– Fordelene med å drive i Tønsberg er at vi er i en svært attraktiv region. Det er stor tilflytting hit, og populariteten har økt under- og etter pandemien. Med gode kollektivforbindelser er det fullt mulig å bo i Tønsberg, selv om arbeidsplassen er utenfor byen. Vi opplever at det er god tilgang til kvalifisert arbeidskraft, og en vekst i antall bedriftsetableringer.
– Noe av det jeg personlig liker best med byen er når du står på Slottsfjellet og skuer utover det fantastisk vakre landskapet over Ilene, ned til sentrum, mot byfjorden og innseilingen. Da fylles jeg av en stor takknemlighet og tenker at det er jo helt utrolig flaks å få bo- og drive næring her.

Kamilla Frydenberg

Kamilla Frydenberg,
Norstyled

Gründer
– Jeg har jobbet med design og interiør i Tønsberg i mange år, og dermed var det naturlig for meg å starte opp virksomheten her.
– Fordelen ved å drive her er at vi opplever Tønsberg som en innovativ by som er opptatt av vekst og utvikling på tvers av ulike næringer, dette gagner oss som en liten bedrift. I Tønsberg er det relativt korte avstander mellom de ulike næringsvirksomhetene, og det er positivt at det lar seg gjøre å drive et interiørdesignstudio på utsiden av sentrumskjernen, da vi holder til på Bjune.
– Personlig elsker jeg at byen har et innholdsrikt sentrum, en vakker skjærgård og mange spennende kulturtilbud. Dette er en by for alle!

Thomas Hole Møyland

Thomas Hole Møyland,
Nordvik

Daglig leder og partner
– Jeg valgte å starte opp i Tønsberg fordi jeg ikke ønsket å pendle lenger, og på bakgrunn av det måtte jeg finne en ny jobb. Etter noen gode møter med to av de beste meglerne i byen, Jørgen Nyhus og Jens Roland Pettersen, bestemt vi oss for å starte en egen avdeling av det velkjente og landsdekkende meglerhuset Nordvik her i byen. Vi er svært fornøyde med valget vi gjorde med tanke på å starte opp her!
– Utviklingen Tønsberg sentrum er i, liker jeg godt. Steder som ROT, Apollon og Hambre er med på å gi byen noe ekstra og nytt. Tommel opp for slike satsninger! Som tobarnspappa er jeg også ofte ute på farta på diverse fotballcuper, der er jeg heldig og får møte hyggelige folk hver eneste gang. Det er et stort engasjement i hele regionen og jeg liker den positive energien. Det smitter!

Betina k. Langli VI

Betina K. Langli,
VI på torvet

Daglig leder
– Butikken VI er et samlingssted for produkter fra 12 ulike verksteder. Alle produktene er håndlaget av mennesker i tillrettelagt arbeid og aktivitet, rundt om i Tønsberg kommune. Så å ha en butikk midt på Torvet i Tønsberg er liksom så treffende man kan få det.
– For ikke å glemme kundebasen, det kommer så mange forskjellige herlige mennesker inn som alle tar del i VI sitt verdisett.
– Det jeg personlig liker best ved Tønsberg er variasjonene. Her finner man kyst og skog. Trendy øl og vinbar, samt turistfeller. Kulturtilbud som omhandler både teater, festival og mat. Nyoppstartede ildsjeler og gamle veletablerte butikker og restauranter. Og alt rett ved siden av hverandre. Det er Norges eldste by, med den sjarm det har- men med ambisjonen om å markere seg med et urbant utrykk. Det er det knallgøy å få være tett på og ta del i.

James Tester

James Tester,
Skagerak International School Tønsberg

Rektor
– Åpningen av Skagerak International School i Tønsberg skyldes i stor grad lokal etterspørsel. Et ønske om en Tønsberg-avdeling der vår globale læreplan, International Baccalaureate, tilbys.
– Fordelen ved å drive i Tønsberg er at det er en utrolig mangfoldig og attraktiv by for en internasjonal skole. Vi ønsker å kunne tilby utdanning som gjør Tønsberg til et enda mere attraktivt sted å flytte til.
– Som en utdannet og lidenskapelig historiker kunne ikke nærområdet i Tønsberg og plasseringen av skolelokaler på selveste Slottsfjellet vært mer spennende. Det fikk umiddelbart en plass i hjertet mitt. Skolebygget har utdannet generasjoner av Tønsberg-elever siden 1884, og jeg er veldig begeistret for å kunne bringe liv tilbake til bygningen og området.

MathiasKrüger

Mathias Krüger,
Færder Mikrobryggeri

Gründer
– Vi valgte å starte opp i Tønsberg fordi byen er stor nok til å ha sitt eget bryggeri. Her finnes gode salgskanaler, en interessert og engasjert befolkning og tilstrømming av turister på sommeren.
– Fordelene ved å drive her er at man kommer tett på kundene i egen by, samtidig som at Tønsberg ligger sentralt plassert i forhold til salg og distribusjon til resten av Østlandet.
– Det jeg personlig liker best med Tønsberg er at man har alle mulighetene som man vanligvis må til større byer for å finne. Vi har uteliv og festival, byliv og restauranter, utsikt og skogsturer, klatring og skøytebane. Vi har historisk sus med Slottsfjellet og kjempebra sommervær. Og i tillegg har vi alle mulighetene som sjøen gir; båtliv, seiling, hummer- og krabbefiske. Bare torsken kommer tilbake er alt perfekt!

Egil Johansen

Egil Johansen,
Tønsberg kommune

Kommunedirektør
– Jeg synes jobben som kommunedirektør i Tønsberg er både givende og viktig. Kommunen leverer tjenester som betyr mye for både innbyggere og for næringsliv. Jeg synes også det er fint å kunne bidra til et godt fungerende lokaldemokrati i kommunen vår.
– Fordelene ved å drive næring i Tønsberg er at det er en attraktiv kommune å bo i. Det gjør det enklere å rekruttere gode fagfolk. Vi er også sentralt plassert på Østlandet med gode forbindelser både sørover og nordover med vei og jernbane, og med nærhet til Torp flyplass.
– Personlig liker jeg at Tønsberg er akkurat stor nok til å ha noen fine urbane kvaliteter med et levende kulturliv og et trivelig bysentrum, samtidig som vi unngår mange storbyproblemer. Nærheten til kyst og skog liker jeg også godt.

Øystein Hjørnevik

Øystein Hjørnevik,
Tønsberg kommune

Næringslivssjef
– Jeg valgte Tønsberg kommune som arbeidssted fordi jeg ønsker å være med på det laget som utvikler Tønsberg til å bli blant landets beste til å bo og drive næring i, noe jeg absolutt får som næringssjef i kommunen.
– Fordelene ved å drive næring i Tønsberg er at byen har stor tiltrekningskraft og gir derfor et godt rekrutteringsgrunnlag for bedriftene våre. Dette skyldes selvsagt flere årsaksforhold, men balansen mellom en god og spennende jobb og en meningsfull fritidstilværelse har gitt oss betydelig vekst de siste årene. Noe som igjen er svært positivt for de som driver næring i kommunen vår.
– Skal jeg peke på et område til som er spesielt positivt for Tønsberg må det være det gode samarbeidet mellom kommunen og næringslivet. Mange snakker om at tilliten er vår viktigste kapital, og den er absolutt tilstede her i Tønsberg.

dag mykland på lyd

Dag Mykland,
Hacienda

Daglig leder
– Jeg flyttet til Tønsberg i 2018 og tok med HACIENDA på lasset. Det har vært bare positivt. Siden den tid har vi fått en ny partner i selskapet, etablert oss i nettverk og ikke minst møtt mange gode hjelpere og folk som heier på oss. Det smitter!
– Som et filmselskap og produserende kommunikasjonsbyrå merker vi at det er flere som er nysgjerrige på oss og det er gøy. Vi får mye tillit og frihet. Samtidig gir Vestfold og Telemark oss muligheter til å søke støtte og midler fra andre fond og steder enn i Oslo.
– Sjøen, skogen og byen. Det er spennende å være en del av en dynamisk by i endring. Det er mye historie å ta vare på, men å være en del av og kunne påvirke endring er gøy!

Nicolaus Wedel Jarlsberg ved traktor

Nicolaus Wedel Jarlsberg,
Jarlsberg hovedgård

Stamhusbesitter
– Jeg driver eiendommen min familie kjøpte i 1683, så akkurat beliggenheten har ikke jeg valgt. Allikevel har jeg valgt å bruke mitt yrkesliv til å drive denne eiendommen, i Tønsberg, fordi det er utfordrende, spennende og kjempegøy!
– Landbruksaktiviteten har glimrende rammevilkår med topp vekstforhold og næringsmiddelindustrien i umiddelbar nærhet her i Tønsberg. For eiendomsdriften har det over lengre tid vært et godt trykk i markedet, Tønsberg ligger i en region i vekst som gir muligheter for nye, kreative løsninger. Vi er opptatt av å sette oss i førersetet for hvor vi ønsker at utviklingen skal skje og å finne gode løsninger for Tønsberg, og vår historiske eiendom.
– Personlig liker jeg at det er kort vei til alt – men bor allikevel på landet, der jeg egentlig trives best. Skjærgården er kanskje spesielt viktig for meg, som gammel regattaseiler, men også Tønsberg sentrum – vår lille storby!

Therese Ryan foran nortura

Therese Ryan,
Nortura

Fabrikkdirektør
– Nortura Tønsberg ligger godt til, nære råvarene og nære markedet. Nå satses det med store investeringer i ny teknologi for å sikre utviklingen inn i fremtiden, det er historisk.
– Tønsberg oppfattes som et positivt sted å leve og bo. Attraktivitet til området er viktig for at vi skal tiltrekke nødvendig kompetanse til anlegget.
– Jeg er selv innflytter. Tønsberg for meg er en passe liten storby med en fantastisk beliggenhet nær sjøen og skogen. Samtidig setter jeg veldig pris på at folk i Tønsberg har tro på seg selv.

Emma på Apollon

Emma Ystebø,
Apollon

Daglig leder
– Det å åpne Apollon Bar&Vinyl i Tønsberg falt seg ganske naturlig. To av tre eiere er bosatt her og har drevet vinylbutikk i flere tiår. Vi opplevde at byen manglet akkurat det Apollon tilbyr – et skikkelig godt utvalg i mikrobryggeriøl og vinyl, samt en type utested som ikke nødvendigvis handler om store kvanta; vi fokuserer på nye smaker og godt utvalg. 
– Tønsberg er en by som fyller et bredt spekter, fra sommershow på Brygga til Shakespeare i skogen, fra gamle trehus til blanke flater, og fra Slottsfjellfestivalen til Litterær Hagefest. 
– Personlig liker jeg aller best alt det skjeve og rare, alle kontrastene Tønsberg byr på. Gamle bygg, brostein, all historien, og ildsjelene som lager nydelig kultur. De kule og litt bortgjemte stedene, og ikke minst alle som arbeider for at Tønsberg skal bevare tradisjoner – fra båtbyggere til fylkesmuseet til folka bak Middelalderfestivalen.

Emma på Apollon

Anne Rygh Pedersen,
Tønsberg kommune

Ordfører

– Å få være ordfører i Tønsberg er et stort privilegium. Vi er en by med variert næringsliv og mange flinke aktører som vil byen vel. Jeg opplever at vi i kommunen og næringslivet i regionen har en særs god dialog, noe som er viktig for å utvikle byen og kommunen videre. Tønsberg full av kulturminner, en historisk viktig by og kongesete i middelalderen. Kommunen og byen har klart å fornye seg samtidig som vi som innbyggere er stolte av historien vår. Vi har gode boligområder, enten du vil bo urbant eller litt mer landlig.
– Fordelen ved å drive næring i Tønsberg er at det er en sånn passe stor kommune, og med et aktivt sentrum der folk trives også utenfor arbeidstid. Det at vi har samla mange kontorarbeidsplasser i sentrum, og oppgradert mange av uteområdene våre har gitt gode resultater. Tønsberg har et godt utvalg i spisesteder og et rikt kulturliv. Vi har en arbeidsstokk med høy utdanning, og det at vi har mange og også store kompetansearbeidsplasser bidrar til at vi trekker kompetent arbeidskraft til kommunen vår. Kommunen driver sine tjenester på en effektiv og god måte til beste for innbyggerne. Vi har kort avstand til Oslo med tog eller bil, og vi har nærhet til Europa gjennom Sandefjord lufthavn.

Emma på Apollon

Tine Raisbæk,
Gründer

Gründer og eier, Kajakkpadling.no

– Tønsberg er en ekstremt spennende by med sagabyen og vikinghistorien som bakteppe. Det er en god balanse mellom sjarmerende mindre butikker og moderne arkitektur. På vei mot Verdens Ende byr nasjonalparken og skjærgården på uendelige padleopplevelser. Med vannet som nøkkelelement både historisk, og i dag, var dette et naturlig sted for en bedrift med kajakker og padleglede i fokus.
– Gründermiljøet på Hi5 og spennende næringsliv har sikret at jeg trives. Her er det mye kompetanse tilgjengelig og en delingskultur som er inspirerende.
– Det jeg personlig liker best med Tønsberg er folkene (og sjokoladen fra Praline). Samt padling langs Brygga i solnedgang.

Emma på Apollon

Steinar Caspari,
Kunstner

Kunstner, Caspari Artspace

– For meg var Tønsberg et naturlig sted å starte opp ettersom jeg er født og oppvokst på Nøtterøy. Jeg jobbet en periode i Oslo, men har med årene flyttet tilbake og trives like godt her nå som da jeg vokste opp. Tønsberg er en nokså spennende by.
– Sommeren i byen kan jo ikke måle seg med noen andre byer spør du meg. I tillegg har jeg et enormt nettverk her som gjør det å drive buisness her attraktivt!
– Tønsberg har med årene blitt en by der det er mulig å få til mye forskjellig grunnet et interessert og engasjert «styre». Dette har jo også mye å gjøre med at næringslivet vil mye, mange er sterke og viktige aktører for kommunen. Tønsberg ligger sentralt på Østlandet med korte avstander til mange byer inkludert Oslo.
– Personlig liker jeg at Tønsberg er en liten by med følelse av å være litt større! Selv om byen er liten nok til at det er gåavstand til alt, finnes det uendelig mange spennende mennesker å bygge nettverk med!

Mer inspirasjon

Fullstendig versjon av alle innleggene finner du på vår instagram.