Gode grunner til å satse på Tønsberg

Den lille storbyen er en av Norges mest attraktive. En by som har det meste av alt i seg selv. Kort vei fra urbant byliv til idyllisk skjærgård, og enkel tilgang til verden rundt. Det har vært, og er ventet en sterk vekst i Tønsberg. 

Bedrifter skaper arbeidsplasser, vekst og utvikling i Tønsberg

%

Av befolkningen har høyere utdanning

Arbeidstakere står på for arbeidsplassen sin hver dag i Tønsberg

1. Tilgang til kompetent arbeidskraft

Næringslivsledere peker på at tilgangen til kompetent arbeidskraft er god.

2. Stort kundegrunnlag

Mange bedrifter i Tønsberg har kunder langt utenfor kommunegrensene. Selv om tilgangen på tjenesten er i deres nærmiljø velger de Tønsberg. De oppgir høy kvalitet på bedriftene, og/eller et lavere prisnivå som grunnen til at bedriftene er attraktive for mange kunder.

3. Unik beliggenhet og god infrastruktur

Beliggenheten og den gode infrastrukturen gjør det enkelt å reise på møter i Oslo, eller få kundebesøk fra hele Østlandet. Kort vei ut på E-18 for de som er avhengig av varelevering, og en beliggenhet som byr på urbane kontorer og mulighet for fredfulle ettermiddager eller sosiale tilstelninger på byens mange restauranter eller kulturarenaer. Det er også kort vei til flyplassen når det er behov for å få besøk langveisfra.

4. Kontorlokaler og kostnader

Tønsbergregionen har næringsarealer og kontorlokaler som bør være tilpasset de aller fleste behov. Det er den senere tiden bygd mange nye arbeidsplasser i flotte kontorlokaler i sentrum, og det er spennende muligheter i utviklingsområder i og rundt byen. Kostnaden på næringsareal er gunstige sammenlignet med storbyen.

 

Se arealguiden HER

5.  Kompakt og effektivt

Mange av byens arbeidsplasser er sentralisert i sentrum. Sentrum i Tønsberg har storbykvaliteter med flere hundre butikker, kafeer og restauranter. De gamle historiske gatene har kontorlokaler med bl.a. en rekke innovative miljøer.  60% av befolkningen i regionen kan sykle til byen på under 25 minutter, og for mange er neste kundemøte en liten rusletur unna. Det gjør det effektivt å bo og jobbe i regionen.

Les mer om beliggenhet

6. Attraktivt boområde

Tønsberg er en av landets mest attraktive byer, og det er forventet en sterk vekst i tiden fremover. I Tønsberg er det korte avstander, et kompakt sentrum og en beliggenhet som gir feriefølelse midt i hverdagen. Dette er med på å skape en enklere hverdag, og mulighet for en god balanse mellom jobb og fritid. Det kan også arbeidsgiver dra nytte av!

10 gode grunner for å flytte til Tønsberg

7. Spennende bedriftsmiks

Næringslivet i Tønsberg er i dag mangfoldig sammensatt med flere vekstbedrifter som har store ambisjoner for framtiden.Kommunen er svært heldige stilt som har mange offentlige arbeidsplasser. Tønsbergregionen har også et stort mangfold av private arbeidsplasser. Klynger innenfor mat, helse, sikkerhet, klimaarbeidsplasser, eiendom, handel og bygg og anlegg for å nevne noe. 

8. Nettverk

Tønsberg er stort nok til å ha et rikt næringsliv, men lite nok til at nettverket raskt blir nært og stort. Det er mange kloke og kunnskapsrike bedrifter og mennesker i vårt område, og vi har en stor fordel med at mange ønsker å hjelpe nye bedrifter opp og frem. Mange opplever en heia-kultur i Tønsberg. Næringsforeningen samler mange av bedriftene til frokostmøter og spennende nettverkssamlinger.

Se oversikt over medlemmene HER

9. Gründere i sentrum

Mange vil satse nytt i Tønsberg. Det var 489 nyetableringer i 2020. Midt i hjertet av Tønsberg sentrum ligger Gründerhuset Hi5 som huser ca. 30 gründerbedrifter. Dette er et kraftsentrum for entreprenørskap og oppstartsbedrifter i Færder og Tønsberg. Lokalene er helt nye, som skapt for kreativitet og nyskapning. Her deles det av gode og dårlige erfaringer, og nettverk bygges.

Les mer om nyskapning HER

10. Nærhet til universitetet USN

Med universitetet i nærheten av Tønsberg er det mange muligheter for godt samarbeid mellom næringslivet og spennende forskningsmiljøer. En kjøretur på 17 minutter fra Tønsberg sentrum ligger Universitetet i Sørøst-Norge avdeling Vestfold. På Bakkenteigen tilbys det 93 ulike studier, og det er 4315 studenter knyttet til universitetet. Her tilbys det også spennende etterutdanning, og på den måten er universitetet et viktig bidrag også for at Tønsberg har et fremtidsrettet næringsliv.

Mulighetene

 

Det er mange og varierte kompetansearbeidsplasser i Tønsberg. Det gir spennende muligheter for nettverk, og er også attraktivt for arbeidstakerne.