«Jeg er Tønsberg» – en unik møteplass

25. oktober 2022

fire seilere ombord i jeg er tønsberg

Kommunen og lokalt næringsliv gikk under årets Færderfest sammen og invitert til en unik opplevelse for næringsliv-kollegaer utenfor Tønsberg.

– Vi ønsket at flere skulle få teste hvordan det er å drive næringsvirksomhet i Tønsberg.

Under Færderseilas 2022 var det en spesiell båt som skulle delta. Den gikk under navnet «Jeg er Tønsberg». Hit inviterte Tønsberg næringsliv og Tønsberg kommune næringslivsfolk til å seile Færder‘n.

– Konkurransen om de flinke folka er tøff og for å rekruttere nye aktører inn i næringslivet vårt må vi tenke utenfor boksen. «Jeg er Tønsberg» er et felles initiativ fra kommunen og næringslivet for å bygge økt kjennskap om Tønsbergs næringsattraktivitet. Tønsberg har mange næringsfortrinn, men det er folka som bor og jobber her som er den største attraktiviteten, sier Håvard Løkke, daglig leder i Tønsberg Næringsforening.

Håvard Løkke i Tønsberg Næringsforening ønsker flere velkommen til å teste ut livet i Tønsberg.

Løkke forklarer at et av målene med konseptet «Jeg er Tønsberg», er å forsterke og tydeliggjøre Tønsberg som et attraktivt sted for alle som arbeider, driver og lever i byen og kommunen.

– Det handler også om å tiltrekke nye folk. Vi ønsker at flere skal få teste hvordan det er å drive næringsvirksomhet i Tønsberg. Bli bedre kjent med oss som bor og jobber her. Det er folka som er byen, det er vi som er Tønsberg. Med dette initiativet håper vi enda flere vil si «jeg er Tønsberg», sier han.

Les mer om hva to av deltakerne på «Jeg er Tønsberg» under Færderseilasen 2022 sa i forkant av opplevelsen:

 

Magiske møter mellom folk 

Blant mannskapet som skal seile «Jeg er Tønsberg» finner du Anthon L. Zeiner fra Zeiner Invest. I tillegg til å være en kjent profil i næringslivet er han også en aktiv seiler med mange års erfaring bak seg. I 2016 seilte han blant annet over Atlanteren og i fjor var han med på vinnerbåten i klassen Nor-Rating 5 i Færdern. Dermed var det ingen tvil om at Anthon skulle være kaptein på båten, en X-50, som eies av Claus Landmark.

– Er det noe jeg liker så er det å møte nye interessante mennesker, så det ser jeg veldig frem til. Selv om alle ikke har seilt like mye, så er alle sporty og klare for en utfordring. Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en trygg, lærerik og god opplevelse for alle som er ombord, sier han.

Anthon L.Zeiner blir kaptein på seilbåten «Jeg er Tønsberg».

Sammen med 11 andre skal Anthon seile båten fra Oslo til Tønsberg. Løkke forklarer at da ideen om en seilbåt ble til, forstod man at dette ville være perfekt ramme for å bli bedre kjent med byen. I tillegg vil dette bli en unik seileropplevelse for næringskollegaer fra Tønsberg og Oslo.

– Ombord på seilbåten vil mannskapet knytte kontakter på utradisjonelt vis. Et kameracrew vil følge mannskapet før, under og etter seilasen. Vi følger ferden fra Oslo med liveoppdatering via KNS og Færder ‘n sin stream. Vel i land på Brygga i Tønsberg inviterer vi til «Færder førfest» hvor mannskapet blir bedre kjent med flere av de flotte representantene for lokalt næringsliv. Vi tror magiske ting vil skje i møte mellom folk som vil det samme, sier Løkke.

 

Seiling og lokale råvarer

Bente Bugge-Erlingsen fra Skjærgårdsmat er en av dem som skal være med som mannskap på båten.

Hun forteller at hun nærmest er «vokst opp i fjæresteinene» og er godt båtvant, men seiling har hun drevet lite med.

– Dette blir utrolig kult å få være med på, og ekstra stas er det å få kunne pakke skipsekken med masse gode lokale råvarer som mannskapet skal få nyte underveis.

Bente Bugge-Erlingsen fra Skjærsgårdsmat skal bidra med god mat og flotte råvarer ombord.

 

Heia-kultur og skjærgårdsidyll

I tillegg til selve turen og gode matopplevelser ombord, handler mye av seilasen om møtene mellom de 12 forskjellige menneskene på båten. Her skal historier og erfaringer deles. Og Zeiner har gode ord å si om byen som han nå skal vise fram under Færderfest.

– Tønsberg er for det første en utrolig hyggelig by med Brygga, Torvet og de små gatene i sentrum. For meg som elsker sjø og båtliv er jo skjærgården som ligger rett utenfor det virkelige gullet som ingen kan ta fra byen. Videre vil jeg trekke frem det rike kulturlivet, spesielt i sommerhalvåret, og ikke minst den sterke heiakulturen og samarbeidsånden som preger de ulike aktørene i byen som noe unikt.

Bugge-Erlingsen forteller også om en fantastisk skjærgård, fine folk og en «heia-kultur» som råder i næring- og bylivet.

– Denne kulturen gjør at det arrangeres spennende aktiviteter gjennom hele året i Tønsberg, sier hun.

«Jeg er Tønsberg»

Under Færder ´n seiler de begge på båten «Jeg er Tønsberg».

– For meg betyr setningen stolthet og identitet. Med identitet mener jeg det jeg representerer både som person og bedrift. Jeg er stolt over å kunne si at en bit av meg bidrar til hva Tønsberg er og står for, forklarer Bugge-Erlingsen.

Zeiner håper at denne turen og «Jeg er Tønsberg» vil være med på å få fram ekte og gode historier som viser hvordan det er å bo, besøke og drive næring i Tønsberg.

– Det er ingenting som vil promotere Tønsberg bedre enn å vise frem de virkelige historiene fra menneskene som er en del av byen.

Flere aktuelle saker