«Jeg er Tønsberg» skal ut og seile igjen

31. mai 2023

I Tønsberg jobbes det kontinuerlige med å få flere til å etablere bedriftene sine i byen, og derfor tar Tønsberg Næringsforening, Tønsberg kommune og Tønsberglivet utradisjonelle veier for å synliggjøre hvor utrolig bra det er hos oss. 

For tredje gang er 12 personer fra næringslivet i Oslo og Tønsberg invitert til å møtes på en arena litt utenom det vanlige– og for andre gang skal seilbåten «Jeg er Tønsberg» igjen fylles av mennesker som skal seile Færderseilasen. 

Charlotte Svensen i Tønsberg kommune forteller at det er viktig å jobbe målrettet for å få flere til å etablere næring i Tønsberg.

– Vi vet at vi må tenke annerledes for å fortelle historien om vårt næringsliv. Vi vil gjerne ha gode jobber der vi bor, og bedriftene ønsker tilgang på god arbeidskraft, sier hun.

Håvard Løkke i Tønsberg Næringsforening påpeker at når bedrifter fra samme bransje finner sammen så skapes det konkurransekraft.

– Vi ønsker å synliggjøre verdikjeder hvor vi i Tønsberg har ekstra fortrinn, sier han.

Under årets «Jeg er Tønsberg» har næringslivsaktører fra Tønsberg og Oslo, innen grønn næring, blitt invitert med. På timene til Tønsberg skal mannskapet fra Oslo overbevises om hvorfor bedriftene burde etablere seg hos oss

Et stort spenn i bedrifter

Og at valget falt på aktører innen grønn næring er ikke helt tilfeldig.

– Klimaendringene gjør at vi alle er alle nødt for å bidra til det grønne skiftet, og i Tønsberg har vi mange spennende bedrifter med stort fokus på dette. Det ønsker vi å vise frem. Ikke bare vil vi fortelle at vi har et flott næringsliv som tar ansvar, men vi vil også synliggjøre konkurransekraften som ligger i å være en del av løsningen, sier Svensen.

Svensen og Løkke håper at flere ønsker å bli en del av næringslivet i Tønsberg når de ser hva byen har å by på, og hva slags miljø som finnes her. De to påpeker at det er stort og spennende spenn på dette området i Tønsberg – fra små bedrifter som setter fokus på gjenbruk av klær til store fagmiljøer.

– ­Det er spesielt verdt å merke seg det innovative som skjer rundt sirkulærøkonomi på Rygg og Linnestad. Med blant annet Den Magiske Fabrikken der avfallet vårt blir til nye skatter. Vi har også flere grønne kunnskapsmiljøer med hovedkontor sentralt i Tønsberg, som EcoOnline og Vow Scanship, sier Løkke.

Du kan følge reisen til «Jeg er Tønsberg» på Instagram under navnet «jegertønsberg»

Flere aktuelle saker